Publicaties en verhalen

In Zuidoost Nederland wordt door tal van partners al hard gewerkt aan het verbeteren van de regionale gezondheid. Van lokale initiatieven tot grootschalige projecten. Op die manier werken we aan de doelstellingen van de Kennis- en Innovatieagenda. Ook graag jullie verhaal delen? Neem contact met ons op.

Publicaties en verhalen

HOZL
PlusPraktijken 'Samen werken aan de huisartsenpraktijk van de toekomst'

Minder verwijzingen naar het ziekenhuis, huisartsen die de zorg voortdurend verbeteren door van elkaar te leren, zelfredzamere en tevreden patiënten en lagere zorgkosten. Te mooi om waar te zijn? De PlusPraktijken bewijzen dat het kan.

Lees meer
Marijn van de Weijer
RuimteGIDS Ruimte maken voor Gezondheid in de Stad

Wat is de relatie tussen de fysieke ruimte in de stad en de gezondheid en het gedrag van inwoners? Oftewel, hoe richt je een leefomgeving zo in dat deze sociaal contact, participatie en bewegen stimuleert? Daarom draait het in het programma RuimteGIDS

Lees meer
Helen Mertens en Annemie Schols
NFU-interview ‘De samenleving moet onze ambitie aan den lijve gaan ondervinden’

Op 10 december 2020 werd de Kennis- en Innovatieagenda Zuidoost Nederland gelanceerd. Een agenda opgesteld door gezondheidspartners uit Limburg en Zuidoost Brabant met als doel om de gezondheid in de gehele regio te verbeteren.

Lees meer
Sabine Veldhuizen
Telelock Dag gedoe met sleutels. Hallo Telelock!

Snel en eenvoudig bij cliënten naar binnen met de app Telelock. “Een uitkomst!”, zegt Sabine Veldhuijzen, medewerker kwaliteit en projectleider bij Archipel Thuis in Eindhoven. “Want, meer veiligheid en comfort voor onze cliënten."

Lees meer
Nicole van den Broek
Efficiënte transfers 'Kwetsbare ouderen meteen in het juiste bed'

Ouderen die snel de juiste zorg op de juiste plek krijgen. Dat is het doel van het project ‘Efficiënte Transfers’ in Zuidoost-Brabant. “Dat onze zorgprofessionals bovendien veel minder administratieve last ervaren, is uiteraard óók mooi meegenomen.”

Lees meer
@ease
Centrum @ease in de prijzen “@ease heeft grote maatschappelijke waarde voor onze stad”

Tijdens een conferentie van de NFU over ‘Onderzoek & Innovatie met en voor de Gezonde Regio' mocht een vertegenwoordiging van @ease de allereerste O&I-wisseltrofee in ontvangst nemen. @ease richt zich op jongeren met psycho-sociale problemen.

Lees meer
Maria Janssen
Kansrijke Start De eerste 1.000 dagen die het verschil maken

Kansrijke Start maakt deel uit van het programma Trendbreuk Limburg waarin 16 Zuid-Limburgse gemeenten en Provincie Limburg samen met zorg- en maatschappelijke partners en wetenschappers werken aan een gezondere bevolking.

Lees meer
Sluit de enquête