Werkconferentie LIME en Gezonde Regio ZON

Op 12 januari jl. heeft de drukbezochte werkconferentie Innoveren met impact: van METEN naar DOEN in Zuidoost-Nederland plaatsgevonden, georganiseerd door LIME / Limburg Meet en Gezonde Regio ZON (Onderzoek en Innovatie) (Universiteit Maastricht Maastricht UMC+) en vond plaats in Van der Valk TheaterHotel De Oranjerie. Doel van deze bijeenkomst was samen met de genodigde partners ideeën te ontwikkelen die een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde regio. 

Na de opening van gedeputeerde Stephan Satijn kwamen er in de plenaire sessies drie thema’s aan de orde: 
1.     Gezondheidsbevordering en passende zorg (door Paul Schefman(Alliantie Santé))
2.     Van pluspraktijk naar pluswijk (door Wiro Gruisen (CZ) en Esther van Engelshoven (HOZL))
3.     Regionale en datagedreven bewaking van medicatiegebruik (door Nastasja Cornelissen Kolorz en Stef Mentzel (VieCuri Medisch Centrum))

Vervolgens gaven Helen Mertens van Maastricht UMC+ en David Jongen van Zuyderland een reflectie op de ontwikkelingen in Limburg. De pitches dienden als input voor de Doorzettafels waar de aanwezigen naar persoonlijke themavoorkeur aan deel hebben genomen. 

Na een korte pauze gingen de deelnemers, verdeeld in groepen over de drie thema’s aan de slag met het maken van een eerste opzet voor een innovatievoorstel. Onder leiding van moderatoren Anita Stevens, Anneke van Dijk, Claire Huijnen en Karin Slegers kwamen in deze sessie vele bruikbare en inspirerende ideeën naar boven. Het enthousiasme en de betrokkenheid waren dermate aanwezig dat een vervolgsessie niet kon uitblijven. De komende periode zullen LIME en Gezonde Regio ZON daarom per thema een opvolgingssessie faciliteren om daarmee een eerste stap te zetten in het realiseren van innovaties en een bijdrage te leveren aan een gezonde regio en aan de zorg van de toekomst. 

Is er een thema dat u aanspreekt en zou u onderdeel willen uitmaken van de vervolgsessie(s)? Neem dan contact met ons op via lime@zuyd.nl Om alvast meer inzicht te krijgen in de contouren van een LIME innovatievoorstel, hebben we diverse stukken voor u klaargezet op onze website. (https://lnkd.in/ehaDFyGG) Voor meer vragen hierover kunt u uiteraard bij ons terecht. 

Via deze weg willen wij nogmaals alle betrokkenen bedanken voor hun enorme inzet. De werkconferentie was uniek in zijn soort en we kunnen stellen, zeker gezien de opkomst en de vele positieve reacties die we mochten ontvangen, dat dit een succesvolle bijeenkomst is geweest!

LIME
LIME
Sluit de enquête